Woordje vooraf


 Als kind was ik al gefascineerd door boten. Tientallen plastieken schaalmodellen van het merk “Airfix” heb ik destijds nog in elkaar geknutseld. Hoe vlugger ze gelijmd waren hoe beter zodat ik er onmiddellijk mee kon spelen. Vele modellen werden zelfs nooit geverfd en hadden nogal wat lijmsporen. Mijn broer zei altijd: Je hebt weeral een “bolle kolle” in elkaar gestoken. Ik stoorde mij daar niet aan en al na enkele uren spelen sneuvelden de mastjes, kanonnen en antennes als eerste.
Het is pas op latere leeftijd dat ik meer tijd begon te steken in de afwerking. Het spelen (met bootjes) heb ik afgeleerd en nu geniet ik met volle teugen van het geduldig in elkaar knutselen van professionele RC (Radio Controlled) schaalmodellen die dan sierlijk de rustige wateren van het Maria Hendrikapark in Oostende doorklieven.

Modelbouw is een hobby die voor iedereen is weggelegd. Met iedereen bedoel ik eveneens alle leeftijden.
U kunt al kindvriendelijke schaalmodellen aankopen voor een kleine 50 euro. Voor de gevorderde modelbouwer zijn er dan bijna geen grenzen meer.
Sommige modelbouwers hebben de voorkeur om een boot volledig zelf te bouwen volgens plan en detailfoto’s. Spantjes worden zelf uitgetekend en uitgezaagd. Alle details worden manueel gemaakt met materialen aangekocht in doe-het-zelf zaken.
Anderen geven dan de voorkeur om bouwdozen te kopen, al dan niet met een hard plastieken (ABS), polyester of houten romp.
Voor de minder handige modelbouwers zijn er natuurlijk ook nog de occasies. Via het internet kan men al vlug een koopje doen.
Er is dus voor ieders voorkeur en budget een mogelijkheid.

Modelbouwers kunnen zich bij clubs aansluiten. Als lid ga je allereerst
Uw vriendenkring uitbreiden. U leert nieuwe mensen kennen uit alle leeftijdsgroepen. U kunt beroep doen op de ervaringen van anderen en problemen worden samen opgelost. Er wordt deelgenomen aan tentoonstellingen, evenementen, enz …
Kortweg, modelbouw is een sociale hobby.

Als dit woordje vooraf U tot nadenken aanzet, aarzel dan niet, raadpleeg de vaarkalender, en kom persoonlijk eens langs tijdens één van onze vaardagen. Maak kennis met onze clubleden en aanschouw onze RC vloot in actie.

                                                                                                       Frank (webmaster)

Make a free website with Yola