Geschiedenis - Logo


De club werd opgericht de 16de september 1966 door een groep geïnteresseerden in radio bestuurde motorboten en kreeg de naam “Model Yacht Club North Sea Oostende”. Op 05 juli 1967 werd de vereniging erkend door de stad Oostende doch de naam werd gewijzigd in Nederlandstalige benaming “Model Yacht Club NoordZee Oostende”, afgekort MYCNZO,  met als vaarwater de ronde lac (Spiegelmeer) in het Maria Hendrikapark.

1971 was een belangrijk jaar voor onze club, alsook voor de federatie en andere modelbouwclubs in België, gezien de 7de Europese kampioenschappen zijn doorgegaan op het vaarwater van de MYCNZO, namelijk het Spiegelmeer.
In 1981 werd aan de club een nieuw vaarwater toegewezen dankzij Mevr. Cobbaert van het Koninginnehof , de Schepen Achtergaele en de vissersclub. Namelijk het stuk vaarwater dat wij tot op heden nog altijd gebruiken, zijnde de Koninginnevijver ter hoogte van de kruising Iependreef en de Zinnialaan.

 Door de jaren heen heeft de club nog deelgenomen aan diverse tentoonstellingen en wedstrijden. De club heeft tot op heden hoogtes en laagtes gekend doch is momenteel terug bezig aan een opmars dankzij het initiatief van het bestuur en diverse leden die ervoor zorgen dat er gedurende de clubvaardagen en ontmoetingen altijd een aangename sfeer heerst aan het vaarwater.

Make a free website with Yola